PiЕstates

 Недвижими имоти 

                                                                                                                      +359 878 567 150
                                                                                                                            info@piestates.net

BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussianSpanishTurkish
25,000.00 

Парцел в Банкя, Михайлово

П Р О Д А Д Е Н!
За парцела

Атрактивен парцел с потенциал за изграждане на крайградска вила или еднофамилна къща. Имотът се намира във вилна зона, между кварталите Градоман и Михайлово, в близост до язовира, над бившата правителствена резиденция и разкрива живописни, панорамни гледки. В близост има ток и вода. Парцелът е предвиден за застрояване на жилищна сграда със следните характеристики:

– площ на парцела: 600кв.м.

– плътност на застрояване – 20%

– КИНТ – 0.6

– кота корниз – 7м.

За района
През 1971год. селата Вердикал, Михайлово и Градоман са присъединени към гр.Банкя. Квартал Михайлово е известен с чистия си въздух и изключителни панорамни гледки. Смята се, че е едно от малкото места в света, където се наблюдава феномена „въздушен стълб“. В квартала, както и в целия град минават общо 26 въздушни течения. Смята се, че въздушната среда се обновява изцяло на всеки 5-6 минути, а това е причината въздухът в района да е кристално чист, а според някои хора и с лечебни свойства. През квартала минава и линия на градски транспорт, която свързва квартала с ж.к.Люлин, а от там, чрез метро до цяла София. В Михайлово има минерален извор, а на 4 км. от там се намира Дивотинският манастир „Св.Троица“

За града

През 1969 г. село Банкя е обявено за град. Границите на града включват и близките села – Иваняне и Клисура. Той е известен балнеолечебен и курортен център, с национално значение – обявен е за национален център за рехабилитация на болни от сърдечно-съдови заболявания и за профилактика на застрашените от тях. Характерни за града са многото зеленина и слънчеви дни, умереноконтинентален климат, лек планински бриз богат на отрицателни йони и фоноциди, както и многото лековити минерални извори – това са природни дадености, които определят развитието на Банкя като престижен национален и международен курорт, и в същото време екологичен резерват на София. Разстоянието от центъра на Банкя до Околвръстен път на София е само 7км. Това обуслвая постоянно нарастващия интерес към имотите в района и постоянното развитие на инфраструктурата в района.

Детайли

Цена : 25,000.00 
Тип имот : Парцел
Цел : Продава
Статус : Продадено
Квадратура : 600 кв. м .
Адрес : Михайлово
Град : Банкя
Държава : България

Особености

Регулация

Find on Map

Етикети

Стоян Руевски
  • : +359 899 164 814
  • : stoyan.ruevski@piestates.net
More Info

Търсене